Vår kund Sana Labs samlar in ytterligare 28 miljoner dollar

September 20, 2023

I maj säkrade Sana (Sana Labs) ytterligare 28 miljoner dollar. Värderingen höjs samtidigt från 2 till 2,5 miljarder kronor. Vi har arbetat med Sana sedan starten och vi är alltid lika glada och stolta när det går bra för våra kunder. Just nu uppdaterar vi aktivt sanalabs.com med ett nytt webbdesign- och designsystem. Fallet kommer snart. Grattis, Joel!

”Sana, den AI-drivna inlärningsplattformen, fick just ytterligare 28 miljoner dollar i finansiering. NEA ledde denna investeringsrunda, med Workday Ventures som också tog sig in. Med totalt 62 miljoner dollar i serie B-finansiering är Sana nu ett av de mest välfinansierade AI-företagen som finns.

Sanas mål är att göra människor smartare med AI. De har skapat en unik produkt som kombinerar funktioner i företagssökning, ett inlärningssystem, mötesverktyg, och ett kunskapssystem allt i en plattform.

Kärnan i denna plattform är Sana AI, en hjälpsam assistent som kan utföra olika uppgifter, som att söka i alla företagets appar, följa röstkommandon, sammanfatta livemöten, skapa hela inlärningskurser och till och med skriva SQL-frågor. Det är som att ha ChatGPT för ditt företags kunskap.

Sanas AI ökar en organisations förmåga att samla in, organisera och få tillgång till kunskap med hjälp av AI. Detta hjälper team att arbeta snabbare och smartare, oavsett om det är försäljning, kundsupport, produktspecialister eller programvaruingenjörer.

Joel Hellermark, Sanas grundare och VD, sa: ”Vi tror att en organisations framgång beror på dess kollektiva intelligens, som förlitar sig på kunskap. AI låser upp kunskap för varje anställd och driver globala framsteg.”

Sana sökte inte finansiering när NEA erbjöd det. De hade redan samlat in 34 miljoner dollar i en serie B-omgång i december förra året. Intresset från investerare beror på deras imponerande tillväxt på 3x jämfört med året innan.

NEA kommer att ha inflytande i Sanas styrelse genom VD Scott Sandell och verkställande direktör Philip Chopin. Scott Sandell, känd för sin roll i företag som Robinhood och Salesforce, ser stor potential för Sana att bli den bästa AI-plattformen för företag.

Förutom stark tillväxt och ett dedikerat team har Sanas utmärkta användarupplevelse och produktinnovation vunnit dem beröm från kunder som Merck, Kry/Livi och Svea Solar.

Sana planerar att använda de extra medlen för att utöka sina produktutvecklings- och kommersiella team i Stockholm, London och New York, samtidigt som huvudkontoret hålls kvar i Stockholm. Grundare Joel Hellermark startade företaget kl 19, sex år efter att ha lärt sig koda i C.

Philip Chopin, VD på NEA UK, sammanfattade det, ”Joel är en exceptionell grundare. Med AI på uppgång tror vi att Sana är på väg att bli ett av världens mest framgångsrika AI-företag.